Sovella asennusohjeet

Sovella asennusohje kuvia

Sovella-säilytysjärjestelmä on helppo asentaa ja koota itse kuvallisten asennusohjeiden mukaan. Säilytysjärjestelmän kiinnittäminen onnistuu tavallisimmilla työkaluilla ja rautakaupasta saatavilla seinäkiinnikkeillä, jotka valitaan seinän materiaalin mukaan. Lisätietoja saat Seinäkiinnikkeen valinta –asennusohjeesta.

Kun oikea kiinnitystapa on tiedossa, voit aloittaa asennuksen.

1)    Suosittelemme aloittamaan asennuksen seinän yläosaan tulevasta vaakakiskosta. Kun vaakakisko on vankasti paikallaan ja suorassa on koko hyllykin suorassa. Vaakakiskoa käytettäessä pystysuuntaisten säätölistojen etäisyyttä toisistaan voi vaihdella myöhemminkin, joten hyllystön muokkaaminen jälkikäteenkin käy vaivattomasti.

2)    Siirry seuraavaksi pystysuuntaisen säätölistojen kiinnittämiseen. Koko seinää ei tarvitse rei'ittää, vaan riittää, että säätölistat kiinnitetään seinän yläosaan kiinnitettyyn vaakakiskoon ja muutamasta kohdasta seinään. Säätölistat voi myös ruuvata suoraan seinään ilman vaakakiskoa, mutta huomioithan, että tällöin säilytysjärjestelmän muokkaaminen jälkikäteen säilytystarpeiden muuttuessa on vaivalloisempaa. Tästä syystä suosittelemme aina vaakakiskon käyttöä.

3)    Kiinnitä pystysuuntaisiin säätölistoihin hyllynkannattimet, joiden varaan hyllyt ja korit asetetaan. Muut lisätarvikkeet, kuten tangot, naulakot, reikätaustat ja –levyt, laatikkolistat, rengastelineet ja harrastusvälineiden kannatinpari asennetaan suoraan pystysuuntaisiin säätölistoihin. Myös kaappi saadaan kiinnitettyä säätölistaan kaapinkiinnitysheloilla rei'ittämättä seinää.

Tuotteiden tarkat asennusohjeet löydät sivun alaosasta.

Tämä yksityiskohtainen video kertoo kaiken oleellisen Sovella-säilytysjärjestelmän asentamisesta. Videossa käydään läpi mm. vaakakiskon, säätölistojen, hyllynkannakkeiden, teräshyllyjen, rengastelineen, reikätaustan ja työkalukannattimien, laatikkolistan ja ottolaatikoiden, taittopöydän sekä työpöydän asennus.