Toimivan eteisen säilytys

Kumppareita, kenkiä, kurapukuja, korkkareita, takkeja, huiveja, pipoja, lippiksiä, hanskoja, toppiksia, laukkuja, avainnippuja ja koiran hihna sulassa sovussa ihanan harmaan arjen eteisessä. Kuulostaako teidän eteisen säilytys tältä?

Oletko koskaan ajatellut, miten mukavaa on tulla ja mennä silloin, kun eteinen on hyvässä järjestyksessä? Aikaa ei kulu tavaroiden etsimiseen vaan kaikki on aina paikoillaan ja valmiina käyttöön.

Siisti eteinen ilahduttaa, kun tulet kotiin. Se toivottaa mukavaa päivää, kun lähdet. Se elää mukanasi ihanan harmaan arjen kiireissä, huomaamattomana, niin kuin kaikilla tarpeellisilla ja hyödyllisillä asioilla on tapana.

Lähteminen helpottuu kummasti, kun vaatteet, kengät ja varusteet löytyvät omilta paikoiltaan. On mukavampi tulla kotiinkin, kun eteinen ei näytä aitajuoksuradalta.

Sovella järjestää niin isojen kuin pientenkin vaatteet kiireestä kantapäähän.

Poimi tästä parhaat vinkit eteisen suunnitteluun ja säilytykseen sekä stressivapaampaan arkeen:

  • Laita hattuhyllyksi lankakori, jotta hanskat ja hatut löytyvät helposti. Näet myös helposti alapuolelta, mikä vaatekappale on missäkin kohtaa.
  • Aikuisten vaatetangon korkeus on 160-180 cm lattiasta, lasten tanko tai naulakko sijoitetaan alemmaksi niin lapsi saa itse omat vaatteensa naulaan.
  • Jätä kenkähyllyn alle ainakin 15 cm, jotta sen alta pääsee pyyhkimään lattian. Kenkähylly voidaan myös asentaa vinoon, jolloin niitä voi laittaa useampia päällekkäin.
  • Erityisen kuraisissa eteisissä siivousta helpottaa kenkähyllyyn asennettava kurakaukalo, joka kerää enimmät liat ja estää lian ja hiekan tippumisen alemmalla tasolla olevien kenkien päälle.
valkoinen eteinen
  • Lankahyllyä tai -koria voi myös käyttää kenkähyllynä, koska siitä menee lika läpi ja lattialle, jolloin siivoaminen on helpompaa.
  • Pienissä ja ahtaissa tiloissa kätevä apu on syvyyssuuntainen vaateripustin, jonka avulla saat henkarissa olevat vaatteet mahtumaan alle 50cm syvään tilaan.
  • Jokaiselle perheenjäsenelle kannattaa varata oma vetokori pipoille, hanskoille, lippiksille ja huiveille. Tällöin tavarat löytyvät helposti ja ilmavassa korissa myös kosteat asusteet kuivuvat nopeasti.
  • Avainniput, koiran hihnat, heijastimet, taskulamput ja muut pientarvikkeet säilöt helposti työkalukoukuilla varustetuissa reikätaustoissa tai laatikkolistassa ja muovisissa ottolaatikossa.
  • Jos säilytät eteisen hyllyillä tavaroita, vaatteita tai muuta tarpeellista laatikoissa, valitse 30-40cm syvät hyllyt, sillä useimmat muoviset varastolaatikot ovat 30 cm syviä.

Katso oheiselta videolta millaisen muutoksen omakotitalon eteinen koki, kun sinne asennettiin Sovella-säilytysjärjestelmä tyylikkään mustassa värissä.

”Eteisen käyttö on helpottunut Sovella-järjestelmän myötä huomattavasti. Kun tavaroilla on oma paikkansa, niin tila on helpompi pitää siistinä, eikä aiemmin ollutta valtaisaa kaaosta pääse syntymään niin helposti. Vaikka porukkaa on välillä paljon, pieni tila tuntuu silti tilavammalta kuin ennen. Nyt kotiin on mukava tulla, kun eteisessä onkin entisen kaaoksen sijasta odottamassa siisti ja toimiva kokonaisuus. Vaatteet saa ripustettua helposti naulakkoon ilman, että ensin täytyy raivata tie naulakolle tai loikkia lukuisten kenkäparien yli. Stressitaso on laskenut huimasti.” - Tyytyväinen eteisen muutoksen toteuttaja


Tee ihanan harmaasta arjesta sujuvampaa ja suunnittele eteisen säilytysjärjestelmä Sovella 3D Planner suunnitteluohjelmalla. Kun suunnitelmasi on valmis, Sovella tuotteita saa ostettua kaikista hyvin varustelluista rautakaupoista ja niiden verkkokaupoista. Lähimmän jälleenmyyjäsi löydät täältä.