Vaatehuoneen suunnittelu

Hämmästy, miten paljon vaatteita, kenkiä ja laukkuja saat säilöttyä pienessä tilassa, kun valitset oikeat hyllyt, korit, tangot ja naulakot.

Unelmien vaatehuoneessa ei ole sukkia lattialla, ei housuja ja paitoja tuolin selkämyksillä, ei kaatuilevia ja pursuilevia vaatepinoja hyllyillä.

Unelmien vaatehuoneessa vaatteille, kengille, laukuille ja asusteille on kaikille oma paikkansa, jolloin töihin ja juhliin tai vaikka matkalle lähtö helpottuu.

Tee vaatehuoneestasi unelmiesi tila ja hyödynnä jokainen sentti tarkasti ja varmista aarteillesi turvallinen säilytys.

Aloita unelmiesi säilön, vaatehuoneen suunnittelu, alla olevien vinkkien pohjalta:

 • Hyödynnä kaapin tai huoneen korkeus ja sijoita kaksi vaatetankoa päällekkäin. Näin saat tuplasti lisää tilaa lyhyemmille henkareissa säilytettäville vaatteille.
 • Jätä hyllyväliksi noin 30 cm, etteivät vaatepinkat tule liian korkeiksi ja hankaliksi käyttää.
 • Vaatepinon yläpuolelle kannattaa jättää vähintään 10 cm nostovaraa ennen seuraavaa hyllyä.
 • Ylähylly voi olla ainakin 50 cm syvä, näin sinne mahtuvat isot laukut tai petivaatteet ja se toimii myös pölysuojana.
 • Vaatetangolle kannattaa jättää 50 cm tila syvyyssuunnassa (henkari n. 43 cm).
 • Syvyyssuuntainen vaateripustin on kätevä tilassa, jossa syvyyttä on käytettävissä alle 50 cm ja johon ei mahdu perinteistä vaatetankoa.

Hae inspiraatiota oman vaatehuoneesi suunnitteluun esitteestämme

Sovella vaatehuoneen säilytysjärjestelmä
 • Valitse vaatekaappiin 40 cm syvät hyllyt, sillä vaatteet vievät viikattuina sen tilan. Liian syvä hylly jättää takana olevat vaatteet ”unohduksiin”.
 • Rei’itetyssä teräs- tai lankahyllyssä villapaidat pysyvät raikkaina.
 • Lyhennettävä lankahylly sopii sellaiseenkin kapeaan väliin, johon tavalliset hyllyt eivät leveyssuunnassa mahtuisi. Näin saat täytettyä säilytystilan koko leveydeltään.
 • Jätä kenkähyllyn alle ainakin 15cm tilaa, jotta sen alta pääsee pyyhkimään lattian.
 • Naulakkoon kiinnitettävissä housunkannattimissa housut, hameet ja vaikkapa pöytäliinat säilyvät sileinä ja käyttövalmiina, koska niitä ei tarvitse laskostaa.
 • Ulosvedettävät verkkokorit ovat näppäriä vaatesäilytykseen, sillä niissä takanakin olevat vaatteet ovat helposti käytettävissä. Älä kuitenkaan asenna koreja yli rinnan korkeudella, sillä silloin niistä on vaikea poimia vaatteita tai muita tavaroita.

Video: Sovella-säilytysjärjestelmä vaatehuoneessa

Tällä videolla on esitetty Sovella-säilytysjärjestelmän asennus vaatehuoneeseen. Videossa esitetään myös kolme erilaista vaatesäilytystilaa: pariskunnan vaatehuone, lapsiperheen vaatesäilytystila, ja pienempi vaatehuone, missä on huomioitu erityisesti kenkien ja pidempien mekkojen säilytys. Katso video ja poimi sieltä vinkit oman vaatehuoneesi suunnitteluun.

”Asennus sujui hyvin ja lopputulos vastasi ja jopa ylitti odotukset. Oli kätevää, kun järjestelmää pystyi muokkaamaan vielä asennuksenkin jälkeen. Alusta alkaen olemme molemmat toivoneet käytännöllisyyttä vaatehuoneen toteutuksessa. Tärkeä näkökulma on myös viihtyisyys ja se, että vaatteet tulevat hyvin esille. Homma toimi hyvin ja vaatteet mahtuvat roikkumaan (yhtään liioittelematta) täydellisesti.” - Tyytyväinen vaatehuoneen muutoksen toteuttaja

Katso kuvat ja lue raportti uudiskohteen vaatehuoneen suunnittelusta ja toteutuksesta

Vaatehuoneen suunnittelu on helppoa ja nopeaa Sovella 3D Planner suunnitteluohjelmalla. Kun suunnitelmasi on valmis, Sovella tuotteita saa ostettua kaikista hyvin varustelluista rautakaupoista ja niiden verkkokaupoista. Lähimmän jälleenmyyjäsi löydät täältä.