Haluaisitko uudistaa tai järjestellä vaatehuoneesi, mutta et tiedä mistä lähteä liikkeelle? Vaatehuoneessa on usein rajoitettu tila, joka olisi mukavaa päästä hyödyntämään mahdollisimman optimaalisesti.

Tässä artikkelissa annamme sinulle yhdeksän vinkkiä, joiden avulla sinun ei tarvitse enää käyttää aikaa tavaroiden penkomiseen ja saat vaatehuoneesi myös näyttämään tyylikkäältä. Vinkit ovat hyödyksi, olitpa sitten remontoimassa vaatehuonetta kokonaan tai muokkaamassa vanhaa käytännöllisemmäksi yksinkertaisilla vinkeillä.

Lue myös: Edessä vaatehuoneen remontti?

 1. Käytä hyödyksi koko huoneen korkeus. Vaatehuone on usein pieni, ja siksi huoneen koko korkeus kannattaa hyödyntää, jotta saat mahtumaan sinne kaiken tarpeellisen Kun rakennat vaatehuoneeseen tarpeeksi korkean säilytysjärjestelmän voit esimerkiksi sijoittaa kaksi vaatetankoa päällekkäin, jolloin saat tuplattua tilan lyhyille henkarissa säilytettäville vaatteille kuten kauluspaidoille ja puvun takeille.
   
 2. Tarpeeksi leveä ylähylly. Jotta saat hyödynnettyä koko huoneen korkeuden, on tärkeää, että ylähyllyt ovat tarpeeksi leveät. Ylimmille hyllyille on kätevää sijoittaa tavaroita, joita käytät harvoin. Jotta saat ylähyllylle mahtumaan esimerkiksi matkalaukut ja petivaatteet, kannattaa sen olla ainakin 50 cm syvä. Leveän ylähyllyn ansiosta myös alemmaksi sijoitetut vaatteet ja tavarat pysyvät paremmin suojassa pölyltä. Sovellan säilytysjärjestelmän teräshyllyt saat asennettua kätevästi juuri sopivalle korkeudelle. Valitse rei’itetty teräshylly, jos hylly tulee korkealle, jolloin näet helposti hyllyllä olevat tavarat. 
   
 3. Ulosvedettävät verkkokorit. Kokonaan ulosvedettävien verkkokorien ansiosta näet koko korin sisällön helposti eivätkä vaatteet unohdu hyllyn perukoille. Korit toimivat erityisen hyvin esimerkiksi asusteiden kuten käsilaukkujen ja huivien säilytykseen
   
 4. Vaatehuoneen ovi hyötykäyttöön. Vaatehuoneen oven voi muuttaa käteväksi säilytystilaksi. Kiinnitä ovea vasten esimerkiksi lankahylly, metalliverkko tai vastaava ritilä, johon voit ripustaa roikkumaan muun muassa asusteita kuten koruja, vöitä ja muuta pientä
   
 5. Jätä säilytysjärjestelmän alle tarpeeksi tilaa. Kun säilytysjärjestelmän alla on tarpeeksi tilaa, sujuu lattioiden puhdistus helposti. Lattialle voi kertyä esimerkiksi pölyä tai likaa vaatteista ja kengistä.
   
 6. Sopivat ripustimet eri vaatteille. Jotta vaatehuone sekä siellä olevat vaatteet pysyvät siisteinä, on tärkeää, että vaatteet on ripustettu niille sopivalla tavalla. Housuille on saatavilla erillisiä housunkannattimia, jotka saat kätevästi kiinnitettyä naulakkoon. Yhteensopivat henkarit tuovat puolestaan ryhtiä vaatehuoneen sisustukseen.
   
 7. Säilytä vaatteita ilmavilla hyllyillä. Erityisesti villavaatteiden on hyvä saada tuulettua, jotta ne pysyvät raikkaana. Lankahyllymme ovat ihanteellisia tähän tarkoitukseen. Lankahyllyjen etuna on se, että voit leikata juuri sen levyiset hyllyt kuin omaan vaatehuoneeseesi parhaiten sopii.
   
 8. Peili tuo vaatehuoneeseen tilan tuntua. Peili on kaiken kaikkiaan käytännöllinen sisustuselementti vaatehuoneessa. Sen avulla voit sovittaa haluamiasi vaatteita ja asuyhdistelmiä helposti, minkä lisäksi se tuo avaruutta pieneen tilaan.
   
 9. Valitse järjestelmä, joka on helposti muokattavissa: Jotta vaatehuone olisi toimiva, on tärkeää, että saat rakennettua säilytysjärjestelmästä itsellesi sopivan. Siinä missä toinen tarvitsee paljon tilaa kengille voi sinulle olla olennaisempaa, että saat huoneeseen roikkumaan mahdollisimman paljon pitkiä vaatteita. 

  Lisäksi helposti muokattava järjestelmä mahdollistaa säilytysmuodon muuttamisen elämäntilanteen muuttuessa. Esimerkiksi uusi harrastus tai perheenlisäys voivat vaatia lisää koreja tai hyllyjä. 

  Sovellan avoimen säilytysjärjestelmän avulla saat luotua juuri tarpeisiisi sopivan kokonaisuuden, joka muokkaantuu tarpeen mukaan helposti. Löydät järjestelmämme kolmessa värissä: harmaana, valkoisena sekä mustana.
   

Suunnittele sinulle sopiva vaatehuoneen säilytysratkaisu Sovellan 3D Planner -suunnitteluohjelmalla

Kokeile Sovellan suunnitteluohjelmaa ja suunnittele sinun tarpeisiisi sopiva vaatehuoneen säilytysratkaisu. Kerro tilasi mitat, valitse haluamasi tuotteet ja saat valmiin ostoslistan hintoineen ja kuvineen. Kun suunnitelmasi on valmis, löydät Sovellan kotimaiset tuotteet kaikista hyvin varustelluista rautakaupoista ja niiden verkkokaupoista.

Suunnittele itse vaatehuoneesi - Kokeile 3D Planneria

Hae inspiraatiota säilytysjärjestelmän suunnitteluun esitteestämme

Löydä lähin jälleenmyyjäsi