Vaatehuonehuoneremontti kuulostaa hankalammalta kuin mitä se käytännössä onkaan - kotimainen Sovella helpottaa urakkaa. Kerromme nyt, milloin vaatehuoneremonttiin kannattaa ryhtyä, kenelle Sovella-säilytysjärjestelmä sopii ja miten uusit säilytysjärjestelmäsi vaivattomimmin.

Vaatehuoneremonttiin ryhdytään silloin, kun vaate- ja tavaransäilytysratkaisut aiheuttavat ärtymystä

Vaatteiden ja esineiden säilöminen on mukavaa niin kauan, kuin säilytystilaa on riittävästi. Yleensä säilömisen mukavuus kärsiikin siinä vaiheessa, kun olemassa olevat kaapit, laatikot ja hyllyt täyttyvät. Tuttu tunne, eikö?

Entä jos käyttäisitkin vaatehuoneen tilaa pelkkiä avohyllyjä monipuolisemmin, ja samalla löytäisit järkevämpiä ja tilankäytön kannalta tehokkaampia tapoja säilöä erilaisia asioita?

Meillä kaikilla on elämän varrelta kertyneitä aarteita, käyttöesineitä ja vaatteita, joista emme ole valmiita luopumaan. Avainasemassa onkin nyt järkevien, helposti muokattavien säilytysratkaisuiden luominen.

Vaatehuone yhdelle seinälle

Esimerkki toimivasta vaatehuoneen säilytysratkaisusta yhdelle seinälle.

4 syytä toteuttaa haaveilemasi vaatehuoneremontti nyt

 1. Jos vaatehuoneesi säilytysratkaisut ovat ärsyttäneet sinua aiemmin, ne tulevat ärsyttämään sinua myös jatkossa. Vaatehuoneesi ei itsestään muutu yhtään kätevämmäksi tai siistimmäksi, vaikka kuinka toivoisit.
   
 2. Arjen vaatehuolto ja asujen valinta on paljon helpompaa, kun jokaiselle esineelle ja vaatekappaleelle on oma paikkansa. Tuolin selkänojilla roikkuvat vaatteet eivät taida hivellä kenenkään silmää.
   
 3. Toimivan vaatehuoneen suunnittelu ei sisällä hankalaa ruutupaperille piirtelyä, sillä me Sovellalla tarjoamme siihen näppärän suunnittelutyökalun – Sovella 3D plannerin.  Planner toimii internetselaimessa, joten sinun ei tarvitse asentaa mitään sovellusta laitteellesi ja saat valmiin ostoslistan. 

4. Vaikka suunnittelisit tarpeisiisi sopivan vaatehuoneen nyt, se ei tarkoita, että tarpeidesi tulisi pysyä jatkossa samanlaisina. Sovella on erittäin helposti muokattavissa erilaisiin elämäntilanteisiin. 

Lue käytännön vinkkejämme vaatehuoneen suunnitteluun »
 

Vaatehuone kolme seinää

Esimerkki tilavasta ja monipuolisesta säilytysratkaisusta vaatehuoneen kolmelle seinälle.

Kenen vaatehuoneeseen kotimainen Sovella-säilytysjärjestelmä sopii?

Sovellan vaatehuoneratkaisun mitoitus on modulaarinen, teräshyllyt, lankahyllyt ja muut säilytysjärjestelmän osat ovat helposti keskenään yhdisteltävissä ja vaihdettavissa. Tuotteiden paikkoja on siis helppo muuttaa säilytystarpeiden muuttuessa.

Sovellan säilytysjärjestelmä

 • muotoutuu niin sinkun, pariskunnan kuin perheenkin tarpeisiin
 • on sopivan kokoinen kerrostaloon, rivitaloon, paritaloon, omakotitaloon tai kesämökille
 • soveltuu arkivaatteiden, kenkien, juhlapukujen sekä asusteiden säilömiseen
 • on niin jämäkkä, että toimii myös isompien tavaroiden, kuten matkalaukkujen, petivaatteiden sekä säilytyslaatikoiden säilyttämisessä.

Vaatehuoneremontin esteeksi ei siis tule hankalan muotoinen, liian pieni tai iso tila, kunhan valitset modulaarisen järjestelmän.

Vaatehuoneremontti – mistä kannattaa aloittaa?

Vaatehuoneremontti Sovellan järjestelmän avulla koostuu näistä vaiheista:

 1. Mieti, millaista tavaraa olet säilömässä.
  Tarvitsetko säilytysjärjestelmän pääasiassa vaatteiden ja kenkien vai ennemminkin laatikkoihin pakattujen muistojen säilömiseen?

   
 2. Mittaa vaatehuoneesi.

Suunnitellaksesi säilytysjärjestelmäsi, kirjoita muistiin tilan leveys ja korkeus. Jos vaatehuoneessasi on käytettävissä useampia seiniä, mittaa niistä jokainen.

 1. Avaa Sovellan 3D planner.

Suunnitteluohjelmassa syötät ensin tilasi mitat, jonka jälkeen pääset kokeilemaan vaivattomasti erilaisten hyllyjen, tankojen, laatikoiden ja naulakoiden yhdistelmiä. Valitse myös säilytysjärjestelmän väri: Harmaa, valkoinen tai musta. 

 1. Lataa suunnittelemasi vaatehuoneen ostoslista pdf-muodossa.
  Pdf:n avulla muistat, mitä suunnittelit ja mille paikoille mikäkin Sovella-tuote järjestelmässäsi sijoittuu.

   
 2. Osta säilytysjärjestelmäsi osat jälleenmyyjältämme.
  Jälleenmyyjiämme ovat hyvin varustellut rautakaupat ja näiden verkkokaupat. 

   
 3. Sovella-säilytysjärjestelmää on helppo muokata.
  Kun säilytystarpeesi muuttuvat, Sovellan järjestelmä elää ja muuttuu niiden mukana.
Pieni vaatehuone

Esimerkki kompaktista ja toimivasta vaatehuoneen säilytysratkaisusta pieneen asuntoon.

Valitse Sovella, ostat kotimaista laatua ja tuet suomalaista työtä

Erityistä Sovellassa on se, että järjestelmä on kotimainen.

Järjestelmämme valmistetaan Suomessa, joten kuljetusmatkat ovat maltilliset ja tavaran toimitusvarmuus korkea. Mikäli haluat tehdä pitkäaikaisen ja muuntojoustavan vaatehuoneremontin, sinun kannattaa valita Sovella-säilytysjärjestelmä.

Me panostamme siihen, että säilytysjärjestelmämme elinkaari on mahdollisimman pitkä. Laadukas, kotimainen osaaminen sekä jo vuosikymmenien ajan yhteensopivat osat takaavat säilytysjärjestelmiemme pitkäikäisyyden.

Lue säilytysjärjestelmän suunnittelun ABC »

Sovella-tuotteita voit ostaa jälleenmyyjiltämme »