Pienet, ahtaat ja kapeat säilytystilat

Pienten, kapeiden ja ahtaiden tilojen säilytysongelmat ovat aika yleisiä. Vakiomittaiset kaapit ja hyllyt eivät usein mahdu näihin tiloihin tai niillä ei saa tehokkaasti koko tilaa käyttöön.

Ongelmaan on kuitenkin useita ratkaisuja, sillä Sovella-säilytysjärjestelmästä löytyy sekä lyhennettäviä että säädettäviä tuotteita ja muita ratkaisuja, jotka on suunniteltu erityisesti pieniin, ahtaisiin ja kapeisiin säilytystiloihin.

Pieniinkin tiloihin, kuten vanhojen asuntojen vaatekomeroihin, kapeisiin ja ahtaisiin eteisiin sekä esimerkiksi kesämökeille on mahdollista suunnitella ja rakentaa pieneen tilaan toimiva, koko tilan hyödyntävä säilytysjärjestelmä. 

Poimi tästä parhaat vinkit pienten, ahtaiden ja kapeiden säilytystilojen suunnitteluun ja toteutukseen

Pienen ja ahtaan eteisen säilytysratkaisut

Mittaa käytettävissä oleva tila tarkasti, jotta pystyt määrittämään mitkä tuotteet soveltuvat omaan tilaasi parhaiten ja saat koko tilan mahdollisimman hyvin käyttöön. Mahtuuko tilaan vakiomittainen 60 tai 90 cm leveä jakso (vie leveyssuunnassa tilaa 64/94 cm – katso täältä tarkat ohjeet tilasi mittaamiseen ja jaksottamiseen)? Vai onko tila kapeampi kuin tämä? Jos on, tällöin tilaan soveltuu käytettäväksi lyhennettävä lankahylly, minkä voit lyhentää juuri haluamaasi mittaan (=leveyteen).

Jos tilasi leveys on yli 64 cm tai 94 cm, tällöin voit suunnitella ja rakentaa ainakin osan tilasta vakiomittaisilla Sovella-tuotteilla, joista suurimmasta osasta löytyy valmiina 60 cm ja 90 cm leveät versiot.

Sovella säätöhylly

Vakiomitoista poikkeavat mitat, esim. 100 cm leveän tilan saat hyödynnettyä kokonaan käyttämällä vakiomittaisten tuotteiden lisäksi joko lyhennettäviä lankahyllyjä tai jatkohyllyjä. Jatkohylly säätyy leveyssuunnassa ja sen portaaton säätömahdollisuus on 5 – 55 cm. Lyhennettävä lankahylly löytyy puolestaan leveyksissä 60 cm ja 90 cm, joista voit lyhentää sen haluamaasi mittaan juuri omaan tilaasi sopivaksi. Esimerkkikuvassa on 200 cm leveä tila, jossa on molemmissa laidoissa 60 cm leveät vakiomittaiset hyllyt ja keskellä on jatkohylly, jolla on toteuttu jäljelle jäävä 80 cm tila. Näin koko tila saadaan kalustettua. Käyttämällä pelkästään vakiomittaisia tuotteita olisi tilasta jäänyt käyttämättä 20 cm leveyssuunnassa.

Katso alta video, kuinka toteutat vakiomitoista poikkeavat leveydet ja saat koko säilytystilasi hyödynnettyä ilman epäkäytännöllistä hukkatilaa. Tällä videolla esiteellään lyhennettävän lankahyllyn, jatkohyllyn ja lyhennettävän vaatteiden kannatinputken käyttö.

Etenkin kapeissa tiloissa, joissa on syvyyssuunnassa rajoitetusti tilaa, kätevä apu on syvyyssuuntainen vaateripustin, jonka avulla saat henkarissa olevat vaatteet mahtumaan jopa alle 35 cm syvään tilaan. Normaalisti limittäin olevat henkarit vievät reilu 60 cm tilaa syvyyssuunnassa. Syvyyssuuntaisessa vaateripustimessa henkarit ovat poikittain ja saat mahtumaan sellaisen alle 35 cm syvään tilaan. Syvyyssuuntainen vaateripustin asennetaan teräshyllyn alle ja siitä löytyy 30 cm ja 40 cm syvät versiot.

 

Sovella-säilytysjärjestelmän naulakko

Hyödynnä myös monipuolinen naulakko, joka toimii yhtä lailla vaatteiden ja takkien ripustamisessa, mutta myös käytännöllisenä säilytystilana esimerkiksi laukuille ja koiranhihnoille. Jos perheessäsi on lapsia, kannattaa naulakko sijoittaa normaalia alemmaksi, korkeudelle mihin lapsi itse yltää ripustamaan vaatteensa. Aikuisten käytössä oleva naulakko tai vaatetanko sijoitetaan yleensä 160-180 cm korkeuteen.

 

 

Tee arjestasi sujuvampaa ja suunnittele pieni säilytystilasi Sovella 3D Planner suunnitteluohjelmalla. Kerro tilasi mitat, valitse haluamasi tuotteet ja saat valmiin ostoslistan hintoineen ja kuvineen. Kun suunnitelmasi on valmis, löydät Sovella tuotteet kaikista hyvin varustelluista rautakaupoista ja niiden verkkokaupoista.