Viihtyisä koti

Viettääkö perheesi nyt enemmän aikaa kotona?

Kodista on tullut monelle meistä koko maailma. Ei siis ole yllätys, että kodin viihtyisyyteen ja arjen ratkaisujen toimivuuteen kiinnitetään nyt paljon huomiota. 

Sovella eteisen säilytysjärjestelmä

Koko perheen ollessa kotona korostuu toimivien ja käytännöllisten, mutta samalla viihtyisyyttä lisäävien, arjen ratkaisujen merkitys esimerkiksi eteisissä, varastoissa, sekä harrastevälineiden ja vaatteiden säilytyksessä. Arjen painottuessa oman kodin seinien sisälle huomaat kenkien kerääntyvän vuoriksi eteisen lattialle, vaatepinojen kertyvän sinne tänne, ja etätyö ja –koulu tarvikkeiden kasaantuvan epämääräisiksi kokonaisuuksiksi pöydille ja tasoille. Jos kotisi jokaiseen nurkkaan on kertynyt kaikkea mahdollista taivaan ja maan väliltä, voi viihtyisyys olla kaukana.

Olisiko nyt hyvä aika selättää kaaos ja päivittää kodin säilytysjärjestelmät toimiviksi säilytystiloiksi ja näin lisätä kodin viihtyisyyttä koko perheelle?

Omiin tarpeisiin suunniteltu, käytännöllinen ja toimiva säilytysratkaisu helpottaa arkea ja tekee järjestyksen ylläpidosta vaivattomampaa. Viihtyisä koti voi olla muutakin kuin pelkkä unelma - taklaa arjen haasteet ja tee kodistasi viihtyisämpi seuraavien vinkkiemme avulla.

Suurin haasteesi kodin säilytyksessä ja viihtyvyydessä?

Eteinen kuin esterata

Tuntuuko joskus siltä, että olet eteisessäsi kuin estejuoksija, kun koitat navigoida tietäsi kenkien, kumppareiden, laukkujen, reppujen ja vaatekasojen läpi? Miten paljon mukavampaa olisi tulla ja mennä eteisen ollessa järjestyksessä, jolloin aikaa ei tarvitsisi käyttää tavaroiden etsimiseen vaan kaikki olisi paikoillaan ja valmiina käyttöön? 

Siisti ja toimiva eteinen on merkittävä tekijä arjen sujuvuuden kannalta. Voisi jopa sanoa, että yksi viihtyisän kodin lähtökohdista on siisti ja toimiva eteinen. Mikäli haluat kotiisi enemmän rauhaa ja viihtyvyyttä, aloita eteisestä ja tyhjennä se kaikesta turhasta, ja järjestä eteiseen jäävät tavarat järkevästi. 

Suunnittele eteisen säilytysjärjestelmä

Vinkit eteisen säilytysjärjestelmän toteutukseen

Osta Sovella-säilytysjärjestelmäsi

Katso video eteisen säilytysjärjestelmästä

 

”Eteisen käyttö on helpottunut Sovella-järjestelmän myötä huomattavasti. Kun tavaroilla on oma paikkansa, niin tila on helpompi pitää siistinä, eikä aiemmin ollutta valtaisaa kaaosta pääse syntymään niin helposti. Vaikka porukkaa on välillä paljon, pieni tila tuntuu silti tilavammalta kuin ennen.

Nyt kotiin on mukava tulla, kun eteisessä onkin entisen kaaoksen sijasta odottamassa siisti ja toimiva kokonaisuus. Vaatteet saa ripustettua helposti naulakkoon ilman, että ensin täytyy raivata tie naulakolle tai loikkia lukuisten kenkäparien yli. Stressitaso on laskenut huimasti.” – Viisihenkisen uusioperheen äiti

Vaatepinot valloittavat kodin

Sukkia lattioilla, housuja ja paitoja tuolien selkämyksillä, pursuilevia vaatepinoja siellä täällä. Kuulostaako tutulta? Pieni tai isompi kaaos ja sekasorto vaikuttavat helposti siihen, että koti ei tunnu viihtyisältä. Meidän kokemuksemme mukaan viihtyisä koti rakentuu toimivien arjen ratkaisujen kautta. Vaatesäilytyksen osalta arjen pyöritys helpottuu ja viihtyisyys kotona paranee, kun säilytystilat ja –järjestelmät on suunniteltu omien tarpeiden mukaan hyödyntäen tilat tehokkaasti ja käytännöllisesti. 

Suunnittele vaatesäilytysjärjestelmäsi

Vinkit vaatesäilytykseen

Osta oma Sovella-säilytysjärjestelmäsi

Katso video vaatehuoneen säilytysjärjestelmästä

”Alusta alkaen olemme molemmat toivoneet käytännöllisyyttä vaatehuoneen toteutuksessa. Tärkeä näkökulma on myös viihtyisyys ja se, että vaatteet tulevat hyvin esille. Sovella-säilytysjärjestelmän lopputulos vastasi ja jopa ylitti odotukset. Kodissamme on nyt kestävä ja siisti säilytysjärjestelmä.

Kun vaatteet ovat tilavasti hyllyillä, ne tulevat paremmin esille. Erilaisten asujen kokeileminen on myös mukavampaa nyt kun vaatteita on helpompi ottaa hyllyiltä. Tilaa jäi myös korujen säilytykseen.” – Tyytyväinen vaatehuoneen muutoksen toteuttaja
 

Harrastevälineet valtaavat autotallin ja varaston

Onko sinulle käynyt niin, että harrastevälineet, autonrenkaat, työkalut ja tarvikkeet, sekä puutarhavälineet ovat vallanneet autotallin eikä itse auto mahdu sinne enää ollenkaan? Tämä on yllättävän yleinen haaste kodeissa, mutta älä huoli, meillä on tähän ratkaisu.

Sovella-säilytysjärjestelmän avulla saat muunnettua varastosi ja autotallisi tilaihmeeksi, jonne mahtuvat niin puutarhavälineet, työkalut ja tarvikkeet, multasäkit ja ruukut, harrastevälineet, autonrenkaat kuin itse autokin. 

Suunnittele varastosi

Vinkit autotalliin ja varastoon

Osta Sovella-säilytysjärjestelmäsi

 

”Sovellan säilytysratkaisu on hintansa arvoinen. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä. Tavaroiden saatavuus on hyvä, ne ovat näkösällä ja hyvin löydettävissä. Hyllyjen siivous ja puhtaanapito sujuu erittäin vaivattomasti verrattuna vanhoihin lastulevyhyllyihin. Myös hyllyjen korkeuden säätö, sitä tarvittaessa, on todella yksinkertaista.

Tilaa järjestellä tavaroita paikoilleen on selvästi enemmän kuin ennen. Sinällään tila ei ole juurikaan kasvanut, mutta tunne on erilainen. Ajatus muhii pääkopassa, että mitenköhän me ennen selvisimme varaston kaaoksen kanssa." - Tyytyväinen varaston muutoksen toteuttaja
 

Viihtyisä koti toimivine arjen ratkaisuineen ei ole utopiaa. Kodin ei tarvitse olla täydellinen, vaan viihtyisä, toimiva ja turvallinen. Jos et ole vielä kokeillut miltä kodin tuunaaminen mielekkääksi, viihtyisäksi ja toimivaksi tuntuu, nyt voisi olla sen aika. Voit yllättyä positiivisesti, miten omista tarpeistasi suunnittelut säilytysjärjestelmät, joita on arjessa helppo ja vaivaton käyttää, tekevät kodistasi jopa hieman huomaamatta viihtyisän.