Säilytysjärjestelmän suunnittelun ABC

Tarvitsetpa kotiisi uutta säilytystilaa eteiseen, vaatehuoneeseen, autotalliin tai varastoon, pystyt suunnittelemaan säilytysjärjestelmäsi itse. Sovella-säilytysjärjestelmän voit suunnitella joko Sovella 3D Planner –suunnitteluohjelmalla tai näiden säilytysjärjestelmän suunnittelun ABC –ohjeiden mukaisesti.

Ehdottomasti helpoin ja vaivattomin tapa on käyttää Sovella 3D Planner suunnitteluohjelmaa, joka hoitaa tilasi jaksotuksen puolestasi, näyttää suunnitelmasi ajantasaisena ruudulla, tarkistaa puolestasi tuotteiden yhteensopivuuden ja lopuksi antaa sinulle ostoslistan tuotteista hintoineen ja kuvien kera. Alkuun päästäksesi tarvitset vain tilasi mitat.

Aloita suunnittelu 3D Plannerilla

Alla olevia ohjeita sekä kynää ja ruutupaperia apuna käyttäen saat myös suunniteltua toimivan säilytyskokonaisuuden. Jälleenmyyjämme auttavat myös mielellään suunnittelussa.

Sovella säilytysjärjestelmän mittaus ja suunnittelu

1. MITTAA: Ensimmäiseksi tulee tietää suunniteltavan tilan seinien leveys ja korkeus. Tässä vaiheessa kannattaa ottaa huomioon myös mahdolliset ikkunat, putket ja seinän materiaali. Piirrä seinät ruutupaperille ja siirry vaiheeseen 2 eli jaksotukseen.

2. JAKSOTA: Sovella-säilytysjärjestelmässä seinä jaetaan leveyssuunnassa 90 cm tai 60 cm leveisiin jaksoihin, joihin sitten sovitetaan hyllyt, rekit ja korit. Tähän tulee jättää 4 cm säätövara, sillä säätölistojen kiinnitys vie 4 cm ylimääräistä tilaa. Esimerkiksi, jos haluat säilytysjärjestelmän, jossa on kaksi 60 cm ja yksi 90 cm jaksoa vierekkäin, tulee sinun varata leveyssuunnassa tälle tilaa yhteensä 214 cm. Säilytystilan saa maksimoitua, kun mietit myös hyllyjen syvyyden. Ylähyllyjen syvyys voi olla 50 cm, jotta siellä voi säilyttää suuria tavaroita, kun taas ahtaissa tiloissa 40 cm tai 30 cm syvät hyllyt säästävät tilaa, mutta niille mahtuu silti paljon tavaraa.

 

 

Sovella säilytysjärjestelmän suunnittelu

3. SUUNNITTELE: Valitse millaiset hyllyt tai ratkaisut sopivat tarpeisiisi: tarvitaanko tavallisia hyllyjä laatikoille tai urheiluvälineille, reikätaustoja ja koukkuja työkaluille, avoimia lankakoreja tai vetokoreja vaatteille, kenkähyllyjä kengille vai esimerkiksi vaatetankoja takeille ja mekoille. Ahtaisiin tiloihin tangot sopivat parhaiten, sillä niihin ei voi kolhia itseään, kun taas vetokorit kannattaa sijoittaa hyllystön alaosiin, sillä ylhäällä niistä on vaikea poimia tavaroita reunojen vuoksi. Seinät kannattaa suunnitella yksi kerrallaan, mutta myös nurkkien hyödyntäminen sujuu tehokkaasti esimerkiksi vaatetangon avulla. Nämä ja muut vinkit löytyvät Säilytysvinkit-osiosta.

 

 

Sovella tuotteita myydään kaikissa hyvin varustetuissa rautakaupoissa, joissa on usein myös omat suunnittelijat, jotka tekevät tarvittaessa suunnitelman kotiisi, kun kerrot vain kalustettavan tilan mitat ja käyttötarkoituksen. Löydät lähimmän jälleenmyyjäsi täältä.

4. OSTA JA KIINNITÄ: Suuntaa rautakauppaan tai heidän verkkokauppaansa ostoksille listasi kanssa. Muista myös hankkia kiinnitystarvikkeet, jotka valitaan seinämateriaalin mukaan. Voit helposti asentaa Sovella –säilytysjärjestelmän itse.  Suunnittelun jälkeen suuntaa vain rautakauppaan ja osta tarvitsemasi tavarat. Sovella tuotteet on helppo asentaa itse. Säätölistat vain ruuvataan seinään kiinni tai aloitetaan seinän yläosaan kiinnitettävällä vaakakiskolla, joka helpottaa asennusta entisestään. Katso tarkat asennusohjeet tästä.

5. OTA KÄYTTÖÖN: Tämän jälkeen kiinnitä hyllyt, tangot ja muut hankkimasi tarvikkeet paikoilleen ja säilytysjärjestelmäsi on käytössä ja pääset vaikka heti täyttämään hyllyjä vaatteilla, laatikoilla, kengillä, urheiluvälineillä, työkaluilla tai mitä kaikkea onkaan tähän asti vain lojunut hankalasti nurkissa tai laatikoiden pohjalla. Sovella pitää tavarasi ja elämäsi järjestyksessä.

Suunnittelitpa säilytysjärjestelmäsi 3D Planner suunnitteluohjelman tai näiden säilytysjärjestelmän suunnittelun ABC ohjeiden mukaan, löydät lisää neuvoja oman järjestelmäsi suunnitteluun löydät myös Mitä tuotteita tarvitsen? –osiosta, missä kerrotaan tarkemmin eri tuotteiden käyttötarkoituksia.