Autotallin sisustaminen – parhaat ratkaisut ja vinkit

Autotallin sisustaminen on mielipiteitä jakavaa toimintaa. Toisille talli on vain paikka, minne oma kulkupeli ajetaan ulkoilmalta suojaan. Toisille se on taas korvaamaton varastotila, jonne saadaan tärkeät tavarat järjestettyä ja säilöttyä. Kolmannelle talli on taas rakas harrastetila, jonne voi painua tuntikausiksi yksin tai kavereiden kanssa erilaisten projektien pariin.

Autotallin sisustamiseen ei siis yleisesti ottaen ole vain yhtä oikeaa ratkaisua. Lopputuloksesta tulee paras silloin, kun sen sisustamisessa ja järjestelyssä on otettu rehellisesti huomioon omat mieltymykset, maku ja odotukset tallin käytölle nyt ja tulevaisuudessa.

Älä siis stressaannu liikaa ja luule, että autotallia pitäisi sisustaa kirja kädessä. Anna luovuutesi näkyä. Mikäli et ole kuitenkaan vielä ihan varma mistä kannattaisi lähteä liikkeelle, niin katso alta meidän vinkkimme autotallin muodonmuutokseen!

Autotalli - sovella
Esimerkki kokoonpano keskisuureen autotalliin

Autotallin sisustaminen kannattaa aloittaa puhtaalta pöydältä

Olemme varmasti kaikki samaa mieltä siitä, ettei mielikuvaa unelmien autotallista ja kaikesta, mitä se mahdollistaa voi luoda, jos autotallin oven takana odottaa sekasortoinen kasa tavaraa.

Aloita puhdistava toimenpide ottamalla ajan kanssa kaikki tavarat autotallista ulos. Yllätyt varmasti, mitä kaikkea vuosien saatossa hyllyihin on päässyt kätkeytymään. Tämä on myös erinomainen hetki heittää pois ne tavarat, mitä ei tule käytettyä. Pyyhkäise myös lattiat ja hyllyt puhtaaksi, niin sisustaminen voi alkaa!

Autotallin sisustaminen alkaa päivittäisen käytön pohtimisella

Ennen kuin alat tekemään päätöksiä sen suhteen, mitä hyllyjä ja tavaroita autotallissa sijoitetaan ja mille paikoille, pysähdy hetkeksi ajattelemaan. Pohdi tarkasti, missä järjestyksessä autotallissa olevia tavaroita tarvitaan ja kuinka usein.

Jos autotallista lähdetään aamulla ensimmäisenä autolla töihin ja sen jälkeen pyörällä kouluun, kannattaa pyörän säilytystila järjestää siten, että pyörä on helppo nostaa auton lähdettyä suoraan sen kannatinparista alas ja lähteä liikenteeseen.

Jos harrastuksiin lähdetään vasta myöhemmin jo kaikkien palattua töistä ja koulusta, on hyllykköä kannattavaa sijoitella niin, että sille on helppo pääsy suoraan oviaukon vieressä. Näin vaikkapa tennis- tai golf-mailakassi on helppo nostaa olalle, eikä auton kolhimista tarvitse pelätä.

Autotalli - sovella
Esimerkki kokoonpano suureen autotalliin

Kekseliäällä sisustuksella saat autotallistasi vielä enemmän irti

Autotallin sisustamisen aloittaminen on mitä parhain hetki mennä ajattelussa rohkeasti hieman pidemmälle: mitä kaikkea olet unelmoinut autotallisi olevan, mutta et ole vielä saavuttanut?

Autotallin erilaisten käyttötarkoitusten määrää rajoittaa toki jo se, onko kyseessä lämmitetty, kuiva tila vai kylmä tila, jonne kosteuttakin pääsee kertymään.

Mikäli kyseessä on lämmittämätön tila, ei sinne kannata välttämättä tuoda esimerkiksi elektroniikkaa, sillä hauraat mikropiirit eivät kestä kosteutta. Sellainen tila soveltuu erinomaisesti esimerkiksi auton tai moottoripyörän huoltotöihin.

Myös ylläpito- ja huoltotöissä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, miten työkaluja säilytetään. Kun käytössäsi ovat Sovellan kunnolliset monitoimikaapit, huoltovaunut ja reikälevyihin näppärästi kiinnittyvät pientavaralaatikot. Kunnollisella varustuksella ei kuuluisa 12-millinen hylsyavainkaan pääse katoamaan!

Mikäli autotallisi on puolestaan lämmitetty ja siten myös kaikilla keleillä kuiva, mahdollisuudet nousevat entisestään. Autotallissa tulee helposti vietettyä aikaa, sillä lämpötila pysyy miellyttävänä ja matalan kosteusprosentin ansiosta harrastusmahdollisuudet lisääntyvät.

Onko harrastuksesi vanhojen radioiden korjailu, vai vietätkö mieluummin aikaasi vanhoja lehtiä lukien tai tietokoneita rakentaen? Näissä ajanvietteissä vaaditaan yleensä paljon pieniä työkaluja ja tavaroita, jotka ovat tärkeää pitää järjestyksessä. Suuremmat tavarat pysyvät tallessa, kun laitat ne 30 cm syviin laatikoihin, jotka sopivat Sovellan kovaan käyttöön suunniteltuihin, 30–40 cm syviin hyllyihin. Pienemmät tavarat taas sopivat laatikkolistoihin ja ottolaatikoihin.

Autotalli kuntoon 

Kannattaa ryhtyä reilusti siistimis- ja järjestelytöihin. Etenkin autotallista on helpompaa laittaa tarpeettomaksi jääneet tavarat ulos ja viedä vaikkapa kaatopaikalle.

Autotalli on helppo laittaa täysin uuteen uskoon, kun kaikki säilytys- ja sisustusratkaisut ovat kunnossa ja tukevat päivittäisen käytön lisäksi harrastuksiasi. Kokeile 3D Planner -ohjelmistoamme, jolla voit mallintaa esimerkiksi autotallisi minuuteissa ja vertailla erilaisia sisustusvaihtoehtoja!

Suunnittele autotallisi tästä

Autotalli pieni
Esimerkki kokoonpano pieneen autotalliin