Tiedätkö sen turhautumisen tunteen, kun et löydä tarvitsemiasi hanskoja juuri silloin, kun olisi kiire päästä liikkeelle? Tai sen, kun kotiin saapuessasi eteisen kulkuväylällä odottaa kenkäsokkelon lisäksi useita takkeja, päähineitä ja reppuja? 

Keväällä ja syksyllä on usein siivouksen paikka ja etenkin eteisen sisustuksella on suuri vaikutus arjen sujuvuuteen. Lähtiessä kannattaa välttää turha tavaroiden etsintä. 
Lue eteenpäin, niin kerromme, mitkä ratkaisut eteisen sisustuksessa toimivat ja mihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota eteisen järjestelyssä. 

Eteisen sisustusta kannattaa päivittää, jos tila on aina epäjärjestyksessä

Kun eteisen säilytysratkaisut ja sisustus ovat toimivia, lähteminen ja saapuminen kotiin on sujuvaa, jolloin löydät tarvitsemasi vaatteet ja harrastusvälineet helposti. Jos taas epäjärjestys eteisessä on sinulle turhankin tuttua, suosittelemme tarkastelemaan, mikä on eteisesi sisustuksen pullonkaula:

 • onko eteisessäsi riittävästi säilytystilaa?
 • onko erilaisille tavaroille ja vaatteille omat, selkeät säilytyspaikkansa?
 • ovatko säilytysratkaisut helposti eri perheenjäsenten käytettävissä?
 • hyödynnätkö säilytyskalusteilla eteisen tilan tehokkaasti?

Useimmiten eteisen sisustuksen uusiminen käynnistyy epäjärjestyksen luomasta turhautumisen tunteesta. Kun vaatteille ja tavaroille on omat paikkansa, myös arki soljuu vaivattomasti.

Millaisia kriteerejä sinulla on eteisen sisustukselle?

2020-luvun sisustuksen trendeissä näkyvät entistä vahvemmin kotimaisuus ja eettisyys, pitkäikäiset ja ekologiset valinnat sekä modulaarisuus. Etsitkö sinäkin näihin kriteereihin sopivia sisustusratkaisuja?

Tiesitkö, että me Sovellalla tarjoamme asiakkaillemme

 1. kotimaiset tuotteet eteisen säilytykseen
 2. kestävän säilytysratkaisun, joka säilyttää käytettävyytensä vuosikymmenten ajan
 3. modulaariset ratkaisut, jotka mahdollistavat hyllyjen, tankojen ja korien paikkojen vaihtelun sekä uusien osien hankkimisen myöhempien tarpeiden mukaan

Valitsemalla Sovellan tuet suomalaista työtä samalla kun kokoat kotiisi kestävän säilytysratkaisun kymmeniksi vuosiksi eteenpäin.

Valkoinen eteinen Sovella

Sovellan esimerkkiratkaisu tilavaan eteiseen, värinä valkoinen.

Täsmäideat säilytykseen: näillä tuotteilla selätät eteisen sisustuksen haasteet

Seuraavaksi esittelemme eteisen haastavimmat säilytettävät ja ratkaisumme niihin:

 • Avaimet, heijastimet ja muu tärkeä pikkutavara:
  Kokeile työkalukoukuilla varustettua reikätaustaa tai ottolaatikoita

   
 • Iso määrä lasten ulkovaatteita, joita kaikkia perheesi tarvitsee samaan aikaan:
  Kokeile sijoittaa naulakoita useampaan korkeuteen, jotta kaikki vaatteet eivät pakkaannu samalle kohtaa seinää. Naulakkomme kantaa raskaankin kuorman!

   
 • Kypärät eri harrastuksiin:
  Järkevin tapa on ujuttaa lasten pyöräilykypärät lippisten sekaan ulosvedettävään verkkokoriin, sillä sieltä ne herkimmin tarttuvat pikkuväen käteen ulos lähtiessä. Harvemmin käytettävät kypärät voit säilöä turvallisesti esimerkiksi erillisessä muovilaatikossa säilytysjärjestelmän ylähyllyllä.

   
 • Suuri määrä kenkiä:
  Aktiivisimmin käytössä olevat kengät riisutaan useimmiten ulko-oven pieleen. Muu kenkävalikoima säilyy kuitenkin siististi käden ulottuvilla kenkähyllyillä, joita voit sijoittaa tarpeen mukaan useita päällekkäin. Kurakaukalo estää alimpien kenkien sotkeentumisen!

Tutustu kaikkiin tuotteisiimme tuote-esitteessämme  »

 

Eteinen Sovella musta

Sovellan esimerkkiratkaisu keskikokoiseen eteiseen, säilytysjärjestelmän värinä musta.

Vinkit eri kokoisten eteisten sisustamiseen

Eteistilan suhteen tyypillisin haaste on ahtaus – harva meistä kuitenkaan mainitsee eteisensä olevan niin suuri, ettei keksi kaikelle tilalle käyttöä.

Millainen sinun eteisesi on? Kokosimme ideoita, miten parhaiten hyödynnät erilaisia eteistiloja säilytyksen tarpeisiin.

 1. Pieni eteinen
  • kapeimmillaan toteutat Sovellan säilytysjärjestelmän 64 cm leveään tilaan (60 cm leveät tuotteet + 4 cm asennusvara)
  • asettele alimmaksi pari kenkähyllyä – muista lisätä ainakin ylemmän kenkähyllyn alle kurakaukalo, jotta ylemmältä kenkähyllyltä putoilevat kivet ja lumet eivät tipu alempana olevien kenkien päälle
  • kiinnitä vaatetanko noin 160–180 cm korkeudelle
  • vaatetangon taakse lisäät halutessasi vaatekoukkuja
  • hattuhyllyksi kannattaa valita lankakori, josta löydät hanskat ja pipot helposti, kun näet vaatteet myös korin alapuolelta
 2. Keskikokoinen eteinen
  • keskikokoisessa eteisessä hyödynnät esimerkiksi useampia 90 cm tai 60 cm leveitä jaksoja
  • sijoita kenkähyllyt alimmalle tasolle rinnakkain, jotta ne eivät vie korkeussuunnassa tilaa
  • lisää matalalle korkeudelle jokaiselle lapselle oma verkkokori hanskoja, villahaalareita ja pipoja varten
  • lasten vaatteita varten myös vaatekoukkujen on hyvä olla noin metrin korkeudella käyttäjien iästä riippuen
  • kokeile myös työkalukoukuilla varustettua reikätaustaa, johon ripustat avaimet, taskulamput ja koiran talutushihnat helposti
  • täydennä kokonaisuus vaatetangoilla ja lankahyllyillä
 3. Tilava eteinen
  • tilavaan eteiseen sujautat helposti useamman 60 cm tai 90 cm leveän jakson rinnakkain
  • lankakorit ovat säilyttämisen moniottelijoita, sillä niissä säilöt arjen käyttövaatteiden lisäksi vaikkapa kenkiä eri vuodenajoille, koriste-esineitä tai perheesi viikonloppukassit taiteltuna päällekkäin
  • isommassa säilytysjärjestelmässä vaatekoukkuja voi olla eri ikäisille käyttäjille järjestelmän eri jaksoissa eri korkeudella
  • ylimmäksi suosittelemme valitsemaan 50 cm syvän teräshyllyn, jonka päälle sijoitat helposti esimerkiksi isompia varastolaatikoita aarteineen

Eteisen sisustus ja värit: säilytysjärjestelmä voi olla muutakin kuin valkoinen

Sisustuksessa pitkään pinnalla olleet värit musta, harmaa ja valkoinen toimivat edelleen myös eteisessä. Näihin väreihin yhdistät yhtä helposti niin räväkän seinämaalin kuin luonnonläheistä puupintaa ja muita sisustusesineitä.

Sovella-säilytysjärjestelmän värivaihtoehdot ovat

 • valkoinen: neutraali, raikas valinta, joka antaa tilaa sisustuksesi muille väreille
 • harmaa: kevyt ja varma valinta arkeen
 • musta: väri, joka luo vahvat raamit säilytysjärjestelmällesi

Tutustu väreihin esimerkkivideoidemme kautta 

Vatupassia ja mittaa tarvitset vain asennustyön alussa, sen jälkeen eri osat loksahtelevat paikoilleen mutkattomasti.

Sovella eteinen harmaa

Esimerkki Sovellan säilytysratkaisusta pieneen eteiseen, värinä harmaa.

3 syytä aloittaa toivomasi eteisen sisustuksen muutos nyt

 1. Jos eteisesi sisustus- ja säilytysratkaisut eivät ole toimivia tällä hetkellä, eivät ne ole sitä myöskään parin kuukauden tai puolen vuoden päästä. Siis jos et muokkaa säilytysratkaisuja kotonasi, jatkat samaa kenkäsokkelon järjestelyä sekä kadonneiden tumppujen metsästystä myös jatkossa.
   
 2. Kun muokkaat eteisen sisustuksen toimivammaksi, et käytä epäjärjestyksen murehtimiseen enää energiaasi. Lähdöt ja kotiinpaluut tapahtuvat huomaamattomammin, ja yleensä arkemme sujuvuuden kannalta arvokkaimpia ovat juuri ne asiat, jotka toimivat taustalla lähes huomaamatta.
   
 3. Toimivan eteisen sisustuksen suunnittelu ei sisällä ruutupaperille piirtelyä ja tilan hankalaa, kolmiulotteista hahmottamista ajatuksen voimalla. Me Sovellalla tarjoamme suunnittelusi tueksi kätevän suunnittelutyökalun – Sovella 3D plannerin. Planner toimii internetselaimessa, joten sinun ei tarvitse asentaa erillisiä sovelluksia laitteellesi.
   
 4. Vaikka suunnittelisit tämänhetkisen arkesi tarpeisiin sopivan eteisen sisustuksen nyt, pystyt helposti muokkaamaan sitä uudelleen esimerkiksi lastesi kasvun myötä.

Lue käytännön vinkkejämme eteisen sisustuksen suunnitteluun »

Eteisen sisustus toimivammaksi – näin pääset alkuun

 1. Mittaa eteisesi.
  Mittaa ne seinät, jolle aiot sijoittaa eteisen säilytysjärjestelmän. Tarvitset tiedon seinän leveydestä ja korkeudesta. Jos käytettävissäsi on useampi seinä, mittaa vastaavat tiedot niistä kaikista.

   
 2. Avaa Sovellan 3D planner.
  Suunnitteluohjelmassa syötät ensin eteisesi mitat, jonka jälkeen pääset kokeilemaan erilaisten hyllyjen, korien, tankojen ja naulakoiden yhdistelmiä. Osien lisääminen, siirteleminen ja poistaminen plannerissa on helppoa, joten kokeile rohkeasti – pieleen et voi mennä! Sovella 3D planner »

   
 3. Lataa suunnittelemasi eteisen mittakuva ja ostoslista pdf-muodossa.
  Mittakuvan avulla muistat, mitä suunnittelit ja miten mikäkin Sovella-tuote järjestelmässäsi sijoittuu.

   
 4. Osta uudet eteisen säilytysjärjestelmän osat jälleenmyyjiltämme.
  Tilaa tuotteet jälleenmyyjiemme verkkokaupoista tai kivijalkaliikkeistä. Kun käytät apunasi plannerin kokoamaa ostoslistaa, et unohda yhtään osaa ostosreissullasi.

   
 5. Uusi eteisen sisustus hahmottuu: kokoa säilytysjärjestelmä selkeiden asennusvideoidemme tai -ohjeidemme avulla.
  Vatupassia ja mittaa tarvitset vain asennustyön alussa, sen jälkeen eri osat loksahtelevat paikoilleen mutkattomasti. Asennusohjeet »

Suunnittele uusi eteisen sisustus »

Kiinnostuitko? Tutustu jälleenmyyjiimme!

Jälleenmyyjiämme ovat hyvin varustellut rautakaupat sekä niiden verkkokaupat. Jos jokin tarvitsemistasi tuotteista puuttuu jälleenmyyjämme varastolta, toimitamme sen 2-5 arkipäivässä!

Katso kaikki jälleenmyyjät »