Porvoolaisen omakotitalon vaatehuone uudistettiin isomman remontin yhteydessä. Talossa ei ole muuta varastotilaa, joten tämä pieni vaatehuone piti saada mahdollisimman tehokkaasti hyödynnettyä lämpimäksi varastotilaksi. Sovella hyllyjärjestelmä valikoitui tähän kohteeseen kotimaisuuden ansiosta, mutta myös muokattavuus oli tärkeää.

Lue miten omakotitalon vaatehuone järjestettiin tyylikkäällä mustalla Sovella hyllyjärjestelmällä.

Sovella vaatehuone omakotitalo
Vaatehuoneen järjestys ennen
Sovella vaatehuone omakotitalo
Vaatehuoneen järjestys jälkeen

Pienen vaatehuoneen mitat aiheuttivat päänvaivaa

Tämän 80-luvun omakotitalon isot makuuhuoneet mahdollistivat pienen varastotilan lohkaisemisen toisesta makuuhuoneesta. Tila oli kuitenkin rakennettava hyvin kompaktiksi ja huoneen pinta-ala on vain 147 x 114 cm.

”Halusimme maksimoida säilytystilan omakotitalossa, jossa sisätiloista ei löytynyt lämmintä varastotilaa ennen remonttia ollenkaan. Olin jo alun perin ajatellut, että joku kevyempi ratkaisu on tarpeen pienten neliöiden vuoksi. Meille oli todella tärkeää, että vaatehuoneeseen ei jää hukkatilaa. Vaakasuuntainen vaatetanko laitettiin pidemmälle seinälle ja sen haluttiin yltävän aivan takaseinään saakka. Katkaisimme vaatetangon itse ja saimme siitä juuri sopivan.” Asukas kertoo.

Pitkä vaatetanko
Kuva 2 Pitkä vaatetanko yltää aivan takaseinään saakka.

 

Havainnekuva jatkohyllyt
Kuva 3 Havainnekuva jatkohyllystä. Jatkettavat hyllylevyt mahdollistivat hankalan tilan maksimaalisen hyötykäytön.

Omakotitalon vaatehuoneen muuttuvat tarpeet ratkaisivat valinnan

Toinen tärkeä seikka oli, että vaatehuone ei tule aina pysymään varastotilana. Oli siis ajateltava pidemmälle ja pidettävä mahdollisuus muokkaamiseen avoimena.  Asukas kertoo tilan tarpeiden mahdollisesti muuttuvan tulevaisuudessa: ”Meillä ei ole tarkoituksena jättää tilaa varastotilaksi, vaan toivomme, että tulevaisuudessa sitä voidaan käyttää pienenä ”walk-in”-vaatekaappina. Kun autotallin yhteyteen aikanaan valmistuu isompi lämmin varastotila, osa tavaroista siirtyy sinne säilöön. Silloin voi hyvinkin olla, että haluamme lisätä järjestelmään mm. verkkokoreja tai housukannattimia.”

Helppo suunnittelu ja yhteistyö jälleenmyyjän kanssa

 

Laadukkaat ja jykevät hyllylevyt
Kuva 4 Laadukkaat ja jykevät hyllylevyt kantaisivat myös paljon järeämpiä tavaroita. Läpinäkyvien laatikoiden avulla myös sisältö pysyy hallinnassa.

 

Vaatehuoneen järjestys alkoi hahmottua, kun Sovella 3D suunnitteluohjelma otettiin suunnittelun tueksi.

”Pyörittelin hetken aikaa erilaisia variaatioita ohjelmalla. Minulla oli kuitenkin jo suhteellisen hyvä visio siitä, miten tila saataisiin optimoitua. Rakensin ensimmäisen version ja tilasin sitten tuotteet Sovellan jälleenmyyjältä, josta sain apua tuotteiden valintaan"

Sovella 3D-planner suunnitteluohjelma
Kuva 5 Ensimmäinen suunnitelma Sovella 3D suunnitteluohjelmalla

 

Kuva 6 Omakotitalon pienen vaatehuoneen uuden järjestyksen lopullinen havainnekuva
Kuva 6 Omakotitalon pienen vaatehuoneen uuden järjestyksen lopullinen havainnekuva

Asentamisen nopeus sekä helppous yllätti

Sovella säilytysjärjestelmän asentaminen on yksinkertaista ja nopeaa, eikä siinä tarvita muita työvälineitä, kuin porakone, vatupassi sekä sopivat ruuvit ja tarvittaessa seinätulpat. 

Asukas vahvistaa asentamisen helppouden ja kertoo säätökiskojen olleen eduksi: ”Olin saanut vinkin myyjältä, että kannattaa käyttää asentamisen yhteydessä säätökiskoa, joka asennetaan kiskojen yläpäähän helpottamaan hyllykiskojen asentamista suoraan. Asennusohjeet olivat simppelit ja asentaminen ei todellakaan ollut mitään rakettitiedettä. Alle tunnissa oli vaatehuone valmis järjestämistä varten. Olin hämmästynyt miten nopeasti ja helposti asentaminen onnistui. ”

Kuva 7 Asukkaille myös siivoamisen helppous oli tärkeää. Kun lattiapinta jää vapaaksi, imuri pääsee vaivattomasti poistamaan pölyn tilasta.
Kuva 7 Asukkaille myös siivoamisen helppous oli tärkeää. Kun lattiapinta jää vapaaksi, imuri pääsee vaivattomasti poistamaan pölyn tilasta.